Vilken snaps till kräftor?

Kräftor är salta, kryddiga och kräver en snaps som står upp för sig själv. Här gäller det att hitta rätt balans mellan sötma, krydda och alkoholstyrka.

Till kräftskivan rekommenderas ofta en kraftfullare snaps med tydlig karaktär – exempelvis med inslag av kummin, anis eller malört. Det matchar både kräftornas sälta och dillen i lagen.

Tips:
Årets Sillsup Havsbryn är skapad för just sill och skaldjur. Den har tydliga toner av pepparrot, dill, enbär och malört. Den friska pepparroten gör att snapsen bryter av sillen och kräftorna och höjer smakerna ännu mer!

Servera snapsen kall – men inte iskall – för att framhäva smakerna. Och kom ihåg: det är bättre med flera små än en stor.

Läs mer om Årets Sillsup HÄR!

Föregående
Föregående

Vilken snaps till midsommar?

Nästa
Nästa

Är snaps och brännvin samma sak?