Klocktornet Destilleri
Ett stänk av Bohuslän
På tre år och 10m² har vi etablerat Sveriges minsta destilleri i Klocktornets källare på Lyckorna i Bohuslän. Det som kan vara litet till ytan kan dock rymma stora tankar och visioner och Klocktornet Destilleri är en del av ett livsnjutarprojekt skapat av vänner med passion för människor, musslor, mat och destillat. Allt med ett salt stänk av Bohuslän. Vi vill att vår vänkrets skall växa, att du skall ingå och att livet emellanåt skall vara en fest för både dig och dina smaklökar.
Följ med!

Sortiment 2022
Välkommen att utforska Klocktornets sortiment och läsa om hur våra smaker kommit till.

Provningar under hösten

Årets Salt & Sillsup på Systembolaget
Vårt co-work med Salt & Sill har blivit en årlig tradition och i år har vi en spännande akvavit kryddad med dill, pomerans, kummin, mynta och äpple. Låter inte det som en anledning att ta en tur ut till Klädesholmen?
Om du inte kan smaka på plats så finns den att beställa i begränsad upplaga på Systembolaget!

Prova våra destillat!
Just nu sitter vi och planerar höstens och vinterns provningstillfällen och du kommer snart att hitta dem här. Men om du kan samla en lite större grupp, från 10 personer, så kan vi skapa en exklusiv provning bara för dig och dina vänner. Kontaktuppgifterna hittar du här!

The Ginmaker
Michell Ruaro, vår Master Distiller, är hjärnan bakom våra spännande smaker. Han ordnar också event och föreläsningar som du nog gärna skulle vilja vara med på.

Utmärkelser i all ära
Vi har på kort tid fått en ansenlig mängd utmärkelser för våra spännande smaksättningar med ett stänk av Bohuslän, såväl från hav som fjäll. Det är den otroligt starka och positiva responsen från våra livsnjutande men samtidigt ofta kräsna vänner som glädjer oss allra mest.
Vår gin och våra supar passar de flesta strupar!

“Musslor kräfva dessa drycker”
Anledningen till att vi har ett eget destilleri är vår passion för blåmusslan och för vår hemtrakt. Vi engagerade oss i musselodling och i Fräknefjorden utanför Ljungskile fanns en av våra odlingar. Med tiden blev det en robust fiskebåt vid namn Märta dör trevliga utflykter och 2014 förvärvade vi och fixade till det nedgångna klocktornet på Lyckorna…
-
… som haft en massa olika funktioner under halvtannat sekel. Nu blev det en musselbar. Och Musselbaren blev snabbt en succé. Efter ett par säsonger kunde vi bygga ut klocktornet till en komplett restauranganläggning, med ett modernt kök men den gamla ruffa stilen bibehållen. Dessutom etablerade vi Musselbaren på Smögen, längst ut på Kleven helt nära den lokala musselodlingen.
Nu hade vi lokalt skördade musslor och en lokal plats att servera dem på. Men vad skulle vi servera till? Som också var närproducerat? Det fanns ett utrymme kvar i klocktornets källare som inte nyttjades optimalt. Då vi är ett gäng festglada läckergomar så kom snart tankarna på ett destilleri eller bryggeri igång. Det låg ju i tiden, så vi hittade grejerna och vi hittade en gudabenådad destilleriföreståndare, Michell.
2019 registrerade vi Klocktornets Destilleri AB som idag har 6 produkter i Systembolagets beställningssortiment och flerainternationella priser. Det är stort för något så litet och nystartat.

Klocktornet på Instagram